Bard-prompts kunnen zo eenvoudig of complex zijn als je wilt. Hoe specifieker je prompt is, hoe beter Bard zal begrijpen wat je wilt.

Er is niet één perfecte manier om een prompt te schrijven, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om je kansen op succes te vergroten.
  • Wees specifiek.
  • Gebruik natuurlijke taal. Bard is getraind op een enorme dataset van tekst, dus hij is in staat om natuurlijke taal te begrijpen. Vermijd jargon of technische termen, tenzij het absoluut noodzakelijk is.
  • Wees geduldig. Het kan even duren voordat Bard je prompt begrijpt en een antwoord genereert. Wees geduldig en geef het niet op met hem.
  • Wees creatief. Bard kan een breed scala aan tekstformaten genereren, dus wees niet bang om te experimenteren.
  • Wees open-minded. Bard is nog volop in ontwikkeling, dus hij leert steeds nieuwe dingen. Wees open-minded voor zijn antwoorden en wees niet bang om hem feedback te geven.

Je kunt prompts voor ChatGPT ook voor Bard gebruiken. Beide modellen zijn grote taalmodellen, ook wel conversatie-AI of chatbots genoemd, die zijn getraind om informatief en uitgebreid te zijn. Ze zijn getraind in een enorme hoeveelheid tekstgegevens en zijn in staat om te communiceren en mensachtige tekst te genereren als antwoord op een breed scala aan prompts en vragen.

Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen ChatGPT en Bard. ChatGPT is een generatief voorgetraind transformermodel, terwijl Bard een feitelijk taalmodel is. Dit betekent dat ChatGPT beter is in het genereren van creatieve tekstformaten, zoals gedichten, code, scripts, muziekstukken, e-mail, brieven, enz., terwijl Bard beter is in het beantwoorden van je vragen op een informatieve manier, zelfs als ze open, uitdagend of vreemd zijn.

Lees het hele artikel: https://androidworld.nl/tips/bard-prompts